TYR

Page:
TYR is vernoemd naar de mythische Noorse God TYR (hij is de krijger onder alle atleten). Het zwemmerk TYR vertoont de competitieve geest van sport en staat symbool voor moed en overwinning. Sinds de oprichting in 1985 heeft TYR gepassioneerd gewerkt aan het herdefiniëren van de nieuwe generatie wedstrijd-, vrijetijdsbadkleding en accessoires. Daarnaast neemt TYR continu de leiding in innovatie en stijl.

TYR is partner van Swimwear Anywear, de op een na grootste zwemkledingfabrikant in Noord-Amerika. Samen zorgen we voor het design en de productie van al onze zwemkleding. Swimwear Anywear ontwerpt ook zwemkleding voor merken als Liz Claiborne, DKNY, Juicy Couture en Carmen Marc Valvo.

TYR is ontworpen voor zwemmers, door zwemmers. Directeur Steve Furniss heeft deelgenomen aan twee Olympische Spelen (in 1972 heeft hij de bronzen medaille gewonnen op de 200m wisselslag en in 1976 was hij aanvoerder van het Amerikaanse Olympisch Zwemteam).

Steve Furniss en zijn broer Bruce (gouden medaille 200m wisselslag Olympische Spelen 1976) hebben samen deelgenomen aan de estafette met het de Olympische fakkel, tijdens de Olympische Spelen in 1996 en 2004.