Nieuw : Etixx Istonic Drink smaak Lemon

Nieuw : Etixx Istonic Drink smaak Lemon

Etixx komt deze zomer met een nieuwe smaak van zijn isotone sportdrank. Naast de al populaire dorsteller in de smaak Watermeloen en de Orange/Mango smaak is nu ook de smaak Lemon geintroduceerd.

Etixx komt deze zomer met een nieuwe smaak van zijn isotone sportdrank. Naast de al populaire dorsteller in de smaak Watermeloen en de Orange/Mango smaak is nu ook de smaak Lemon geintroduceerd. Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die behoefte hebben aan snel herstellen van de vochtbalans en aanvullen van energie en elektrolyten. De Etixx Isotonic is de ideale sportdrank bij warm weer... 

 • De 2 op 1-formule (maltodextrine:fructose) zorgt voor het opnemen van grotere hoeveelheden koolhydraten
 • Bevat zout dat zorgt voor het beter vasthouden van vocht en het stimuleren van de dorstreflex
 • Ideale isotone dorstlesser bij warm weer
 • Met neutrale pH zodat er geen maaglast optreedt

WAT is een Isotonic en WAAROM een Isotonic gebruiken?
Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Het vocht dat verloren wordt, moet terug aangevuld worden door te drinken om de vochtbalans op peil te houden. Wanneer te weinig vocht zou worden ingenomen ten opzichte van het vochtverlies (= dehydratie) zal dit een negatief effect hebben op lange duur inspanningen en intermittente inspanningen (afwisselend inspanning en korte rustperiode) met hoge intensiteit.

Naast het herstellen of in stand houden van de vochtbalans kan een sportdrank ook zorgen voor  het  op peil houden  van de  bloedglucose (suiker  in  het  bloed)  en de  aanvulling  van spierglycogeen (suiker in de spier). Dit is belangrijk aangezien de prestatie beïnvloed wordt door hoeveel koolhydraten er beschikbaar zijn.

Bij een isotone drank zijn het aantal deeltjes van de drank gelijk aan het aantal deeltjes in  het bloed en worden zowel water, koolhydraten en mineralen dus optimaal opgenomen. De Etixx Isotonic bevat 6.3% koolhydraten per 100ml en is daardoor de ideale dorstlesser.

Hoeveel koolhydraten dien ik in te nemen tijdens een inspanning?

 • Inspanningen < 1u(15): niet nodig om koolhydraten in te nemen tijdens de inspanning.
 • Inspanningen 1-2u:  30g koolhydraten per uur inspanning ( 0.5L  Isotonic).
 • Inspanningen 2-3u:  60g koolhydraten per uur inspanning ( 1L Isotonic).
 • Inspanningen >2.5-3u:  tot 90g koolhydraten per uur inspanning ( 1.5L Isotonic).

Voor inspanningen langer dan 2.5u wordt aangeraden om tussen 60g en 90g koolhydraten in te nemen per uur. Dit is alleen mogelijk wanneer er verschillende soorten koolhydraten tegelijk worden ingenomen. Om meer dan 60g koolhydraten per uur op te kunnen nemen, wordt glucose (of maltodextrine) het best gecombineerd  met  bijvoorbeeld  fructose. Etixx Isotonic bevat deze 2 koolhydraten om de opname van grote hoeveelheden koolhydraten, nodig voor lange duur inspanningen, te maximaliseren.

Dankzij deze 2 op 1-formule is het dus ideaal om de Etixx Isotonic te combineren met een Energy Sport Bar of Energy Gel voor het consumeren van meer dan 60g koolhydraten per uur tijdens een langdurige inspanning.

Bovendien bevat deze isotone dorstlesser ook natrium en kalium die helpen om het verlies aan elektrolyten (door zweten) te compenseren. De toevoeging van elektrolyten zorgt er ook voor dat vocht beter wordt vastgehouden en dat het dorstgevoel gestimuleerd wordt. Bij inspanningen langer dan 2u wordt aangeraden een sportdrank te drinken die 0.4-1.1g/L natrium bevat en 0.8-2.0g/L kalium. De Isotonic voldoet aan deze richtlijnen met 0.55g natrium en 0.8g kalium per liter.

De Etixx Isotonic is speciaal samengesteld voor optimale rehydratie en het heraanvullen van energiereserves en elektrolyten voor, tijdens en na de inspanning.

DOSERING – HOE en WANNEER moet ik de Isotonic innemen?

VOOR 2-3u vóór de wedstrijd/training: 35g (2 schepjes) oplossen in 500ml water 15min vóór de wedstrijd/training: 17.5g (1 schepje) oplossen in 250ml water
TIJDENS 35g (2 schepjes) oplossen in 500ml water

SAMENSTELLING:

  Lemon
Nutritional values Per 35g Per 35g  
Energie (kcal) 125 125  
Energie (kJ) 530 533  
Vetten (g) 0 0.01  
Waarvan verzadigd 0 0  
Proteine (g) 0 0  
Koolhydraten (g) * 30.4 31.1  
Suikers (g) 15.8 15.8  
Vezels 0.02 0  
Zout 0.69 0.69  

35 g poeder bevat: Maltodextrine 15,6g -Sucrose 7,1g - Fructose 5,2 g - Dextrose 2,8 g - Kaliumfosfaat- Zuurregelaar: Citroenzuur - Natriumchloride - Aroma - Magnesiumcitraat - Natuurlijk aroma - Limoensap poeder

ALLERGENENINFO : Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja –  geschikt voor vegetariërs – geschikt voor veganisten

EXTRA tips:

 • Bij warme weersomstandigheden wordt aangeraden om 0.5-1l te drinken per uur inspanning. De beste strategie is om elke 15 minuten 150-250ml te drinken.
 • Na het sporten moet vochtverlies gecompenseerd worden. Er wordt aangeraden om 1.5l te drinken (combinatie van isotone drank en water) voor elke kilogram dat je aan lichaamsgewicht verloren bent en dit liefst binnen de 2 à 4u na de inspanning. Dit kan je doen door onze isotone dorstlesser te combineren met water.
 • Een alternatief voor de Etixx Isotonic is het oplossen van de Etixx Isotonic Energy Gel in 350ml water.

ETIXX ALGEMEEN

Etixx Sports Nutrition is een compleet sportvoedingsmerk en wordt gemaakt in samenwerking met vele topsporters en medisch specialisten. Zij proberen de producten voortdurend uit en geven het Etixx team constant feedback, zodat wij op maat voeding en supplementen kunnen creëren die er specifiek op gericht zijn om prestaties op topniveau te ondersteunen. .