De winter door!

De winter door!

De winter staat weer voor de deur het begint steeds kouder te worden. Maar toch wil je blijven sporten. Naast warme kleding kan juiste voeding hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

De winterperiode is niet de ideale periode om te streven naar je laagste lichaamsgewicht en om je vetpercentage te verlagen. Wanneer je gewicht te laag is heb je meer kans om ziek te worden. Neem daarom genoeg koolhydraten tijdens, voor en na een inspanning langer dan 1,5uur.
 
Probeer ook voldoende voedingsmiddel te eten die rijk zijn aan antioxidanten: fruit en groenten zijn hier perfect voor. Een voorbeeld van groente en fruit die rijk zijn aan antioxidanten is: zoete aardappel, broccoli, spinazie, appels en cranberry’s. Cranberry’s bevatten van alle fruitsoorten de hoogste antioxidanten. Kies voor ook meer voor de gezonde vetten. neem daarom voldoende omega3-rijke voedingsmiddelen. 

De BYE Endurance energiereep is een makkelijk weg te eten reep vol natuurlijk ingedienten. De reep met cranberry bevat minimaal 10% cranberry's en zit dus vol anti-oxidanten. Daarnaast bevat de BYE energiereep 0,87 gram Omega3, 6 en 9. Daarnaast bevat het ook onverzadigde vetten, dit zijn gezonden vetten waarvan bewezen is dat het de duurprestatie en de weerstand bevorderd. Juist wat je nodig hebt tijdens de koude uren op de fiets.
 

Nog een groot probleem in de winter is dat veel producten in de winter hard worden of zelfs bevriezen, het is dan lastig om nog genoeg binnen te krijgen. De Endurancebar bevriest niet en wordt dus niet hard!! Daardoor blijft deze altijd makkelijk te eten. Deze reep is dus ook aan te bevelen voor oa de Weissensee tocht in Oostenrijk. 

 

Een laatste kleine tip: probeer ook eens iets warm te drink tijdens het fietsen of schaatsen. Neem dan bijv de sportdrank van BYE!. Sportdrank bevriest minder snel dan water.  Geniet van de wintertochten want er is niks leuker dan buiten in de natuur te sporten!!